Ouders

EEN LEERZAAM FEESTJE VOOR JE KIND

Doet de school van je kind mee aan het Nationaal Schoolontbijt? Dan kun je je zoon of dochter in november voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In de ontbijtweek schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Help je mee om dat zo gezond mogelijk te maken?  

"Mijn kinderen kwamen heel enthousiast thuis"

Een gezond ontbijt...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én een folder met leuke ontbijttips: die nemen ze voor je mee naar huis. 

...en leuk lesmateriaal

In de ontbijtweek leert je kind wat gezond ontbijten is. Met de online Ontbijtmeter ontdekken alle leerlingen hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. De Ontbijtmeter staat op deze site: leuk om zelf of samen met je kind later in te vullen! Op school krijgt je kind ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Die filmpjes staan op deze site, zodat je ze zelf kunt bekijken en er met je kind over kunt praten.

BURGEMEESTERS ONTBIJTEN MEE

In het hele land ontbijten burgemeesters mee! Ook zij laten graag het belang van een gezond ontbijt zien. En ze vinden het leuk om het hun jongste burgers van gedachten te wisselen. Misschien mag ook jouw kind op bezoek in het stadhuis om met de hele klas samen een broodje te eten! Een mooie kans om de burgemeester het hemd van het lijf te vragen natuurlijk. Als dat zo is, dan hoor je dat via de school.

EEN NIEUW JAAR, EEN NIEUW THEMA

Vorig jaar was ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van de 15e editie. Aan dat jubileum deden meer scholen, kinderen en burgemeesters mee dan ooit! Ook dit jaar gaan in de week van 5 tot en met 9 november honderdduizenden basisscholieren in het hele land samen op scholen en stadhuizen ontbijten. Benieuwd wel leuk thema dit jaar centaal staat? Kijk dan binnenkort op deze site!

  1. Liever langer in bed? Maak het ontbijt dan 's avonds en bewaar het in de koelkast.

  2. Niet altijd zin in hetzelfde? Wissel lekker af tussen brood en yoghurt met fruit.

  3. Zoet en toch gezond? Beleg brood eens met aardbeien of plakjes kiwi en banaan.

  4. In kleine stapjes gezonder? Verruil je witte boterham voor 'n bruine of bruin voor volkoren.

  5. Fris aan het ontbijt? Iedereen kikkert op van frisse tomaatjes of schijfjes komkommer.

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: