Ouders

EEN LEERZAAM FEESTJE VOOR JE KIND

Doet de school van je kind mee aan het Nationaal Schoolontbijt? Dan kun je je zoon of dochter in november voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In de ontbijtweek schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Help je mee om dat zo gezond mogelijk te maken?  

"Mijn kinderen kwamen heel enthousiast thuis"

Een gezond ontbijt...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar was er weer volop variatie in lekker brood, zoet en hartig beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er viel dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldeed aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vonden kinderen ook vrolijke placemats én leuke doeboekjes met gezonde recepten voor thuis.

...en leuk lesmateriaal

In de ontbijtweek leert je kind wat gezond ontbijten is. Met de online Ontbijtmeter ontdekken alle leerlingen hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. De Ontbijtmeter staat op deze site: leuk om zelf of samen met je kind later in te vullen! Op school krijgt je kind ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Die filmpjes staan op deze site, zodat je ze zelf kunt bekijken en er met je kind over kunt praten.

BURGEMEESTERS ONTBIJTEN MEE

In het hele land ontbijten burgemeesters mee! Ook zij laten graag het belang van een gezond ontbijt zien. En ze vinden het leuk om het hun jongste burgers van gedachten te wisselen. Misschien mag ook jouw kind op bezoek in het stadhuis om met de hele klas samen een broodje te eten! Een mooie kans om de burgemeester het hemd van het lijf te vragen natuurlijk. Als dat zo is, dan hoor je dat via de school.

EEN FEESTJE VOOR IEDEREEN!

Het Nationaal Schoolontbijt is al jaren een ontbijtfeest voor iedereen: met de hele school gezellig rond een tafel vol gezonde keuzes en lesmateriaal voor alle groepen. Dit jaar steunden we Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net als bij het Nationaal Schoolontbijt!

  1. Liever langer in bed? Maak het ontbijt dan 's avonds en bewaar het in de koelkast.

  2. Niet altijd zin in hetzelfde? Wissel lekker af tussen brood en yoghurt met fruit.

  3. Zoet en toch gezond? Beleg brood eens met aardbeien of plakjes kiwi en banaan.

  4. In kleine stapjes gezonder? Verruil je witte boterham voor 'n bruine of bruin voor volkoren.

  5. Fris aan het ontbijt? Iedereen kikkert op van frisse tomaatjes of schijfjes komkommer.

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: