Ouders

EEN LEERZAAM FEESTJE VOOR JE KIND

Doet de school van je kind mee aan het Nationaal Schoolontbijt? Dan kun je je zoon of dochter in november voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In de ontbijtweek schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Help je mee om dat zo gezond mogelijk te maken?  

"Mijn kinderen kwamen heel enthousiast thuis"

Een gezond ontbijt...

Het ontbijtpakket is dit jaar lekker uitgebreid! Kinderen kunnen kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood (op aanvraag), halvarine, 30+ kaas, appelstroop, fruit spread, 100% pindakaas, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde  pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

...en leuk lesmateriaal

In de ontbijtweek leren een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school krijgen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praten ze dan in de klas. En er is een leuke les over de Vijf Vuistregels van het ontbijt. En dit jaar hebben wij lesmateriaal toegevoegd over de schijf van vijf. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

BURGEMEESTERS ONTBIJTEN MEE

Schoolklassen die hun burgemeester trakteren op een ontbijt in werkkamer of raadszaal is ieder jaar traditie bij Het Nationaal Schoolontbijt. Vanwege de coronamaatregelen kan dit helaas niet doorgaan zoals we gewend waren, maar we zijn op zoek naar een leuk alternatief! Je hoort snel meer.

Placemats en gadgets

Met de placemats uit het ontbijtpakket toveren de kinderen schooltafels om tot gezellige ontbijttafels. Verder hebben wij ook dit jaar natuurlijk een gadget voor ieder kind. Met plezier kunnen we vertellen dat de kinderen van groep 1 t/m 6 een geweldig leuk boek mee naar huis krijgen over Kolletje & Dirk. Ons thema ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’ komt daar prachtig in terug. Naast placemats in stijl kunnen de groepen 7,8 en de brugklas rekenen op een superleuk Doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en originele wist-je-datjes over gezond ontbijten.

  1. Liever langer in bed? Maak het ontbijt dan 's avonds en bewaar het in de koelkast.

  2. Niet altijd zin in hetzelfde? Wissel lekker af tussen brood en yoghurt met fruit.

  3. Zoet en toch gezond? Beleg brood eens met aardbeien of plakjes kiwi en banaan.

  4. In kleine stapjes gezonder? Verruil je witte boterham voor 'n bruine of bruin voor volkoren.

  5. Fris aan het ontbijt? Iedereen kikkert op van frisse tomaatjes of schijfjes komkommer.

SAMEN STERK VOOR EEN GEZONDE START: