Ontbijtpakket

Het ontbijtpakket stellen we samen volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf met gezonde keuzes voor ieder kind natuurlijk! En keuze is er genoeg. Dit zijn de producten in het ontbijtpakket. Het pakket wordt nog verder aangevuld. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Volkoren tarwebrood

Bij het Nationaal Schoolontbijt hoort brood. Volkorenbrood, omdat dat is gemaakt van de hele graankorrel met alle goede voedingsstoffen. Daar zitten dus de meeste vezels, vitamines en mineralen in.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe)

Volkoren tarwebolletjes

Net als het volkoren tarwebrood zijn ook de volkoren tarwebolletjes gemaakt van de hele graankorrel en bevatten dus gezonde vezels, vitamines en mineralen.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe)

Mini volkoren rozijnenbolletjes

Ook de mini volkoren rozijnenbolletjes zijn gebakken met volkorentarwemeel, gemaakt van de hele graankorrel. Hierdoor zijn de bolletjes rijk aan vezels, vitamines en mineralen.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe)

Bruinbrood glutenvrij

Op aanvraag is er glutenvrij brood voor kinderen met een glutenintolerantie of tarwe-allergie. Het glutenvrije bruin brood van Bakker Leo bevat net zoveel vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen als normaal volkorenbrood. En de smaak en textuur is niet van traditioneel brood te onderscheiden.

Allergenen: ei, soja
Sporen van: melk

MatzeCrackers Volkoren

Hollandia MatzeCrackers Volkoren passen bij een verantwoord ontbijt en zijn ook geschikt als tussendoortje. Gemaakt met volkoren tarwemeel, geroosterde tarwekiemen én helder drinkwater, zonder verdere toevoegingen. De MatzeCrackers zijn heerlijk knapperig en te beleggen met kaas, jam of appelstroop.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe)

Blue Band Goede Start!

Halvarine bevat essentiële vetten en is een belangrijke bron van de vitamines A, D en E. Blue Band Goede Start! bevat acht vitamines en extra calcium. Dagelijks gebruik van Blue Band Goede Start! is een makkelijke en smakelijke manier om deze gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kaas 30+

Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas is bovendien een bron van vitamine B2 en selenium. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat 30+ kaas op tafel. Deze kaas met niet te veel zout past in een gezond voedingspatroon.

Allergenen: melk

Halfvolle melk

Melk levert goede voedingsstoffen, zoals eiwit, vitamines B2 en B12, en calcium. En die hebben kinderen nodig voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. Magere en halfvolle melk staan in de Schijf van Vijf. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat halfvolle melk op tafel.

Allergenen: melk

Pickwick Fruit Fusion Variatie Box

Vier fruitinfusies met een heerlijk volle fruitsmaak, zonder cafeïne. In deze Pickwick Fruit Fusion Variatie Box zitten de smaken Kers & Zwarte bes, Framboos & Aardbei, Mango & Sinaasappel en Citroen & Ananas. Dit allemaal in één doosje om op elk moment een passende smaak te kiezen.

Eieren

Regelmatig een ei eten is heel gezond. Eieren zijn namelijk een belangrijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen en passen daarom in een gezond voedingspatroon. Bovendien kun je met eieren eindeloos variëren. Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat gekookte scharreleieren.

Allergenen: kippenei