Ontbijtpakket

Het ontbijtpakket stellen we samen volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum met gezonde keuzes voor ieder kind natuurlijk! En keuze is er genoeg. Dit zijn de producten in het ontbijtpakket.

Fijn volkoren busbrood

Bij het Nationaal Schoolontbijt hoort brood. Vers brood van een ALDI bakker en ambachtelijke bakkers in heel Nederland. Volkorenbrood, omdat dat is gemaakt van de hele graankorrel met alle goede voedingsstoffen. Daar zitten dus de meeste vezels, vitamines en mineralen in.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe, gerst).

Volkorenbolletjes

Gezond eten met je favoriete personages. Net als volkorenbrood zijn ook de Disney volkorenbolletjes van ALDI en de volkorenbroodjes van ambachtelijke bakkers gemaakt van de hele graankorrel en bevatten dus gezonde vezels, vitamines en mineralen.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst), melk, lupine.

Mini volkoren rozijnenbolletjes

Ook de mini volkoren rozijnenbolletjes van ALDI en ambachtelijke bakkers zijn gebakken met volkorenmeel, gemaakt van de hele graankorrel. Hierdoor zijn de bolletjes rijk aan vezels, vitamines en mineralen.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe, rogge), melk.
Sporen van: noten (amandel, hazelnoot, walnoot, cashewnoot), lupine, sesam.

Bruinbrood glutenvrij

Op aanvraag is er glutenvrij brood voor kinderen met een glutenintolerantie of tarwe-allergie. Het glutenvrije bruin brood van Bakker Leo bevat net zoveel vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen als normaal volkorenbrood. En de smaak en textuur is niet van traditioneel brood te onderscheiden.

Allergenen: ei, soja.
Sporen van: melk.

MatzeCrackers Volkoren

Hollandia MatzeCrackers Volkoren passen bij een verantwoord ontbijt en zijn ook geschikt als tussendoortje. Gemaakt met volkoren tarwemeel, geroosterde tarwekiemen én helder drinkwater, zonder verdere toevoegingen. De MatzeCrackers zijn heerlijk knapperig en te beleggen met kaas, jam of appelstroop.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe).

Blue Band Goede Start!

Halvarine bevat essentiële vetten en is een belangrijke bron van de vitamines A, D en E. Blue Band Goede Start! bevat acht vitamines en extra calcium. Dagelijks gebruik van Blue Band Goede Start! is een makkelijke en smakelijke manier om deze gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kaas 30+

Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas is bovendien een bron van vitamine B2 en selenium. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat 30+ kaas op tafel. Deze kaas met niet te veel zout past in een gezond voedingspatroon.

Allergenen: melk.

Frutesse Rinse Appelstroop

In één beker van Frutesse Rinse-Appelstroop zijn maar liefst 9 appels verwerkt. Frutesse stopt het allermeeste fruit in haar appelstropen. En dat proef je ook. Aan de Rinse-Appelstroop wordt extra ijzer toegevoegd. Twee boterhammen leveren dan ook al 50% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) ijzer. Een ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat Frutesse Rinse Appelstroop of Bonne Maman Confiture.

Bonne Maman

Bonne Maman Confiture is een extra jam voor de echte genieters. Bereid in Frankrijk volgens authentieke receptuur, van zorgvuldig geselecteerd fruit van de allerhoogste kwaliteit. Een jam zoals onze (groot)moeder hem zou maken, met liefde en de beste ingrediënten: heerlijke stukjes smeltend fruit voor een ongekende pure fruitsmaak, in een traditionele glazen pot, met een handgeschreven etiket en natuurlijk met de rood wit geblokte deksel. Dat is puur genieten! Een ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat Bonne Maman Confiture of Frutesse Rinse Appelstroop.

Halfvolle yoghurt

Yoghurt is rijk aan eiwit en een bron van calcium; voedingsstoffen die kinderen nodig hebben voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. Magere en halfvolle yoghurt staan in de Schijf van Vijf. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat halfvolle yoghurt op tafel.

Allergenen: melk.

Halfvolle melk

Melk levert goede voedingsstoffen, zoals eiwit, vitamines B2 en B12, en calcium. En die hebben kinderen nodig voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. Magere en halfvolle melk staan in de Schijf van Vijf. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat halfvolle melk op tafel.

Allergenen: melk.

Pickwick Fruit Fusion Variatie Box

Vier fruitinfusies met een heerlijk volle fruitsmaak, zonder cafeïne. In deze Pickwick Fruit Fusion Variatie Box zitten de smaken Kers & Zwarte bes, Framboos & Aardbei, Mango & Sinaasappel en Citroen & Ananas. Dit allemaal in één doosje om op elk moment een passende smaak te kiezen.

Komkommer

Groenten leveren veel gezonde voedingsstoffen. Het Voedingscentrum adviseert daarom 250 gram groente per dag te eten. Je kunt je dagelijkse portie groente natuurlijk spreiden over de dag. Daarom zit er in het ontbijtpakket ook een lekkere frisse komkommers.

Eieren

Regelmatig een ei eten is heel gezond. Eieren zijn namelijk een belangrijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen en passen daarom in een gezond voedingspatroon. Bovendien kun je met eieren eindeloos variëren. Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat gekookte scharreleieren.

Allergenen: kippenei.

Appels

Fruit levert veel verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Het Voedingscentrum adviseert kinderen en volwassenen om elke dag 2 stuks fruit te eten. Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat daarom ook appels.