Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Nationaal Schoolontbijt? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Vind je geen antwoord op jouw vraag? We helpen je graag! Je kunt contact met ons opnemen via info@schoolontbijt.nl.

Wanneer is het Nationaal Schoolontbijt?

De ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt is van 11 t/m 15 november. Deelnemende scholen kiezen zelf een dag waarop ze met de kinderen willen ontbijten. Je kunt bij de school van je kind navragen op welke dag ze meedoen met het Nationaal Schoolontbijt.

Wat is het doel van het Nationaal Schoolontbijt?

Het Nationaal Schoolontbijt heeft een droom: een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het Nationaal Schoolontbijt richt zich op basisschoolleerlingen (4-12 jaar) en streeft ernaar hen op een speelse wijze bewust te maken van de cruciale rol van een gezond ontbijt, door zowel te leren als te ervaren. Dat doen we door in de ontbijtweek in november het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk kinderen en hun ouders. Kinderen in heel Nederland schuiven in de ontbijtweek met hun meesters en juffen aan tafel voor een gezond ontbijt. En daarnaast bieden we gratis lesmateriaal aan dat scholen het gehele jaar kunnen gebruiken: www.ontbijtaandebasis.nl.

Wat zit er in het ontbijtpakket?

Het ontbijtpakket wordt samengesteld in overleg met het Voedingscentrum met gezonde producten uit de Schijf van Vijf. Er is keuze uit volkorenbrood, -bolletjes en crackers, zuivel, verschillende soorten beleg, thee, ei, groente en vers fruit. Op onze website vind je een overzicht van alle producten in het ontbijtpakket.

Houden jullie rekening met kinderen met een allergie of intolerantie?

Het Nationaal Schoolontbijt wil een feestje zijn voor alle kinderen. Ook voor kinderen met een voedselovergevoeligheid. Bij het samenstellen van het ontbijtpakket houden we daarom rekening met veelvoorkomende allergieën en intoleranties en zorgen we voor voldoende variatie, zodat kinderen met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie of notenallergie een keuze kunnen maken uit verschillende soorten broodbeleg en drank. Voor kinderen met een glutenintolerantie verzorgen we glutenvrij brood. Meer informatie over de producten en allergenen vind je op de pagina over het ontbijtpakket en de pagina over allergenen.

Wat moet ik mijn kind(eren) meegeven op de dag van het Nationaal Schoolontbijt?

Wij willen je vragen om je kind(eren) de 4B’s mee te geven naar school op de ontbijtdag van het Nationaal Schoolontbijt. De 4B’s bestaan uit bord, beker, bestek en een bakje.