Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Nationaal Schoolontbijt, je inschrijving of het gebruik van je account? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Vind je geen antwoord op jouw vraag of kom je er niet uit? We helpen je graag! Je kunt contact met ons opnemen via info@schoolontbijt.nl.

Hoe kan ik mijn school aanmelden voor het Nationaal Schoolontbijt?

Je kunt de school inschrijven op onze website door het inschrijfformulier in te vullen. Na de inschrijving krijg je van ons een account om de gegevens van je school te beheren. Voor het aanmaken van een wachtwoord ontvang je een e-mail op de opgegeven e-mailadressen. Wil je later toch nog iets wijzigen? Dat kan te mailen naar info@schoolontbijt.nl Je kunt de gegevens nog aanpassen t/m 13 september 2023.

Ik weet mijn inloggegevens niet meer. Wat nu?

De gebruikersnaam van het account is het BRIN/LRK-nummer waarmee de school of kinderopvanglocatie staat ingeschreven in ons systeem. Het e-mailadres dat je kunt gebruiken om in te loggen, is het e-mailadres dat is ingevuld als e-mailadres van de school. Wanneer je je wachtwoord niet meer weet, klik je bij het inloggen op wachtwoord vergeten. Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in en je ontvangt een e-mailbericht met instructies hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Geen mail ontvangen? Controleer dan je spamfolder.

Tot wanneer kan ik mijn school inschrijven of het aantal ontbijtjes aanpassen?

Je school inschrijven kan tot 13 september. Het aantal ontbijtjes aanpassen of kosteloos annuleren kan t/m 13 september 2023 via je account of de mail info@schoolontbijt.nl.

Hoe kan ik de gegevens voor mijn school wijzigen, zoals het aantal ontbijtjes, de ontbijtdag en de contactgegevens?

De gegevens voor je school kun je wijzigen door deze in je account aan te passen. Je kunt de gegevens nog aanpassen t/m 13 september 2023.

Zijn er kosten verbonden aan het Nationaal Schoolontbijt?

Om mee te doen aan het Nationaal Schoolontbijt vragen we een bijdrage van € 0,99 (excl. 9% btw) per ontbijtje. Daarmee maken we de organisatie en logistiek van dit landelijke ontbijt mogelijk. Een ontbijtpakket bevat 25 ontbijtjes. Met je inschrijving ga je akkoord met het factureren van het aantal bestelde ontbijtpakketten à € 24,75 per pakket.

Houden jullie ook rekening met kinderen met een allergie of intolerantie?

Het Nationaal Schoolontbijt wil een feestje zijn voor iedereen, dus ook voor kinderen met een voedselallergie of –intolerantie. Bij het samenstellen van het ontbijtpakket zorgen we voor voldoende variatie, waardoor kinderen met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie of notenallergie een keuze kunnen maken uit verschillende soorten broodbeleg en drank. Voor kinderen met een glutenintolerantie verzorgen we glutenvrij brood. Bij het bestellen van de ontbijtpakketten kun je aangeven voor hoeveel kinderen je glutenvrij brood wilt bestellen. Op onze website vind je een overzicht van de producten in het ontbijtpakket: www.schoolontbijt.nl/over-schoolontbijt/ontbijtpakket/.

Welke maatregelen hanteren jullie omtrent corona?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kinderen worden in de richtlijnen van het RIVM een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen, waardoor wij gewoon op de normale manier de ontbijtjes zullen afleveren. In hoeverre de school daarna zelf extra maatregelen wil treffen om besmettingen te voorkomen, is aan de school. Wel adviseren we om alle kindjes voor en na het ontbijt hun handjes te laten wassen! Dat voorkomt besmettingen. Meer informatie over de richtlijnen die het RIVM voorschrijft, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.