Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Nationaal Schoolontbijt, je inschrijving of het gebruik van je account? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Vind je geen antwoord op jouw vraag of kom je er niet uit? We helpen je graag! Je kunt contact met ons opnemen via info@schoolontbijt.nl.

Hoe kan ik mijn school aanmelden voor het Nationaal Schoolontbijt?

Je kunt de school inschrijven op onze website door het inschrijfformulier in te vullen. Na de inschrijving krijg je van ons een account om de gegevens van je school te beheren. Voor het aanmaken van een wachtwoord ontvang je een e-mail op de opgegeven e-mailadressen. Wil je later toch nog iets wijzigen? Dat kan door in te loggen in je account. De ontbijtdag en het aantal ontbijtjes kun je nog aanpassen tot 17 september 2021. Andere gegevens, zoals contact- en betalingsgegevens, kunnen altijd worden gewijzigd.

Ik krijg een foutmelding bij het opslaan van mijn gegevens. Wat nu?

Bij het opslaan van de gegevens kan de melding verschijnen dat nog niet alle velden volledig zijn ingevuld. Controleer de tabbladen School en Facturatie. Mogelijk zijn er velden op een ander tabblad die niet of onvolledig zijn ingevuld.

Mijn inloggegevens van vorig jaar werken niet meer. Wat nu?

Onze website www.schoolontbijt.nl is vernieuwd. Op deze website maken we gebruik van nieuwe inloggegevens. Als je school al is aangemeld om dit jaar mee te doen met het Nationaal Schoolontbijt, dan hebben we je account omgezet naar de vernieuwde website. Je kunt met je BRIN-nummer als gebruikersnaam een nieuw wachtwoord aanmaken via wachtwoord vergeten. Als je school nog niet is aangemeld om dit jaar mee te doen met het Nationaal Schoolontbijt, dan kun je de school inschrijven via het inschrijfformulier. Er wordt dan meteen een (nieuw) account voor je aangemaakt, zodat je de gegevens zelf kunt beheren.

Ik weet mijn inloggegevens niet meer. Wat nu?

De gebruikersnaam van het account is het BRIN/LRK-nummer waarmee de school of kinderopvanglocatie staat ingeschreven in ons systeem. Het e-mailadres dat je kunt gebruiken om in te loggen, is het e-mailadres dat is ingevuld als e-mailadres van de school. Wanneer je je wachtwoord niet meer weet, klik je bij het inloggen op wachtwoord vergeten. Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in en je ontvangt een e-mailbericht met instructies hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. Geen mail ontvangen? Controleer dan je spamfolder.

Tot wanneer kan ik mijn school inschrijven of het aantal ontbijtjes aanpassen?

Je school inschrijven of het aantal ontbijtjes aanpassen kan tot 17 september 2021.

Hoe kan ik de gegevens voor mijn school wijzigen, zoals het aantal ontbijtjes, de ontbijtdag en de contactgegevens?

De gegevens voor je school kun je wijzigen door in te loggen in je account. Op jullie persoonlijke pagina kun je daarna de gegevens aanpassen. Het aantal ontbijtjes en de ontbijtdag kunnen worden aangepast tot 17 september 2021. Alle overige gegevens kunnen altijd worden gewijzigd.

Zijn er kosten verbonden aan het Nationaal Schoolontbijt?

Om mee te doen aan het Nationaal Schoolontbijt vragen we een kleine symbolische bijdrage van € 0,65 (incl. 9% btw) per ontbijtje. Daarmee maken we de organisatie en logistiek van dit landelijke ontbijt mogelijk. Een ontbijtpakket bevat 25 ontbijtjes. Met je inschrijving ga je akkoord met het factureren van het aantal bestelde ontbijtpakketten à € 16,25 per pakket.

Houden jullie ook rekening met kinderen met een allergie of intolerantie?

Het Nationaal Schoolontbijt wil een feestje zijn voor iedereen, dus ook voor kinderen met een voedselallergie of –intolerantie. Bij het samenstellen van het ontbijtpakket zorgen we voor voldoende variatie, waardoor kinderen met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie of notenallergie een keuze kunnen maken uit verschillende soorten broodbeleg en drank. Voor kinderen met een glutenintolerantie verzorgen we glutenvrij brood. Bij het bestellen van de ontbijtpakketten kun je aangeven voor hoeveel kinderen je glutenvrij brood wilt bestellen. Op onze website vind je een overzicht van de producten in het ontbijtpakket: www.schoolontbijt.nl/over-schoolontbijt/ontbijtpakket/.

Welke maatregelen hanteren jullie omtrent corona?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kinderen worden in de richtlijnen van het RIVM een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen, waardoor wij gewoon op de normale manier de ontbijtjes zullen afleveren. In hoeverre de school daarna zelf extra maatregelen wil treffen om besmettingen te voorkomen, is aan de school. Wel adviseren we om alle kindjes voor en na het ontbijt hun handjes te laten wassen! Dat voorkomt besmettingen. Meer informatie over de richtlijnen die het RIVM voorschrijft, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.