Scholen

MET DE HELE SCHOOL AAN TAFEL!

Wil je met de hele school gezellig en gezond ontbijten op school? Schrijf je dan nu in voor de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt! In de week van 4 tot en met 8 november 2019 schuiven weer meer dan een miljoen kinderen in heel Nederland aan ontbijttafel op hun school. Wij zorgen ook dan voor en goed gevuld, gezond pakket en leuk lesmateriaal. Vier het Nationaal Schoolontbijt mee!

Wil je een nieuw wachtwoord of een nieuwe gebruikersnaam opvragen, klik dan op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Weet je het e-mailadres niet meer of heb je andere vragen, mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

"HIERMEE GEVEN WE ALS SCHOOL HET GOEDE VOORBEELD"

 

FEESTELIJKE PLACEMATS EN DOEBOEKJES

Kinderen vinden in de uitgebreide, gezonde ontbijtpakketten altijd vrolijke placemats om op school de tafels feestelijk aan te kleden. Ieder kind kreeg dit jaar ook een leuk doeboekje mee voor thuis. Met allerlei spelletjes, tips, weetjes en recepten voor gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s. Compleet met grappige stickers om de gezonde lolly’s extra persoonlijk en feestelijk te maken. Voor elke groep was er daarnaast nog een kleurrijke klassenposter. 

ONTBIJTEN MET DE BURGEMEESTER?

Bij het Burgemeestersontbijt eet een groep kinderen een ontbijtje met hun burgemeester in het stadhuis. Aan de ontbijtafel maken ze dan uitgebreid kennis met elkaar. We roepen elk jaar alle burgemeesters van Nederland op om mee te doen. Deelnemende burgemeesters kiezen uiteindelijk zelf één school uit de lijst van aangemelde scholen in hun gemeente. Lijkt je dit leuk, vink het dan aan bij je inschrijving!

EEN GEZOND ONTBIJTPAKKET

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar was er weer volop variatie: volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, tuinkers, komkommers en appels. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet natuurlijk aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Wil je weten wat er in de ontbijtweek precies op tafel stond? Klik dan hier!

NIEUW LESMATERIAAL

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Naast leuke animatiefilmpjes is er nu ook de online Ontbijtmeter. Met die Ontbijtmeter ontdekken kinderen uit de midden- en bovenbouw hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Voor de onderbouw is daar een eenvoudige versie van. De Ontbijtmeter maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode. Bij de Ontbijtmeter en de filmpjes vinden leerkrachten duidelijke lesbrieven en praktische printbare werkbladen.