Scholen

MET DE HELE SCHOOL AAN TAFEL!

Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! Heb je je school ingeschreven voor de 15e editie van dit landelijke ontbijtevenement, dan kun je hieronder inloggen. Je ziet dan alle gegevens op een rij. Bijvoorbeeld bij welke supermarkt je de ontbijtpakketten kunt ophalen of welke supermarkt of bakker de ontbijtjes op school bezorgt. Heb je nog vragen, bel of mail ons dan. We zitten voor je klaar!

"HIERMEE GEVEN WE ALS SCHOOL HET GOEDE VOORBEELD"

 

Heel Nederland doet mee!

Het Nationaal Schoolontbijt is groter dan ooit! Meer dan een half miljoen kinderen schuiven in de ontbijtweek aan tafel op bijna 3.000 basisscholen in heel Nederland. Dit jaar doen scholen in maar liefst 356 gemeenten mee. De ontbijtweek is extra bijzonder, want we vieren de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Een jubileum dus! Het thema van deze editie is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. We laten op allerlei manier zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om de dag goed te beginnen.

Vertel het de pers!

Zet je school op de kaart door lokale pers te laten weten hoe jullie het Nationaal Schoolontbijt vieren! Of nodig lokale media uit om zelf te komen kijken hoe leuk het is om met de hele school te ontbijten. Om het je makkelijk te maken, kun je de voorbeeldpersuitnodiging en het voorbeeldpersbericht gebruiken. Die kun je zelf invullen en aanvullen met informatie over jullie ontbijtfeest.

De vier B's

In de ontbijtweek krijgt je school een compleet pakket met verschillende soorten brood, allerlei zoet en hartig beleg, yoghurt, groente, fruit, melk en thee. En voor ieder kind een placemat en een folder met ontbijttips voor hun ouders. Het enige waar je als school zelf voor moet zorgen, zijn de vier B’s: borden, bestek, bakjes en bekers. Om het milieu te sparen, stoppen we namelijk liever geen wegwerpspullen in het ontbijtpakket. Samen maken we er dit jaar weer een mooi ontbijtfeestje van!  

Ontbijten met de burgemeester

Zo'n 270 burgemeesters ontvangen in de ontbijtweek een schoolklas op het stadhuis. De kinderen nemen dan een ontbijtpakket mee om in de werkkamer of raadszaal met hun burgemeester te ontbijten. Die betaalt dan symbolisch voor zijn of haar ontbijtje met een donatie aan het goede doel: dit jaar het Jeugdcultuurfonds. Is het dit jaar een andere school? Wie weet, zijn jullie volgend jaar aan de beurt!