Scholen

MET DE HELE SCHOOL AAN TAFEL!

Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! Je kunt je school nu inschrijven voor de 16e editie. In de week van 5 tot en met 9 november schuif je dan met alle leerlingen aan de ontbijttafel. Wij zorgen voor en goed gevuld, gezond pakket en leuk lesmateriaal. Vier het Nationaal Schoolontbijt mee!

Indien uw school de voorgaande editie heeft deelgenomen aan het ontbijt meldt u dan aan via inloggen. Schrijft u zich voor de eerste keer in klik dan op inschrijven. 

Wilt u een nieuw wachtwoord of gebruikersnaam opvragen klik dan op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Weet u het e-mailadres niet meer of heeft u andere vragen mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

"HIERMEE GEVEN WE ALS SCHOOL HET GOEDE VOORBEELD"

 

GROOTSTE ONTBIJTFEEST VAN NEDERLAND

Vorig jaar was het Nationaal Schoolontbijt groter dan ooit! Zo'n 560.000 leerlingen schoven op bijna 3.000 basisscholen aan de ontbijttafel. En in 270 gemeenten aten burgemeesters een broodje met een schoolklas in het stadhuis. Je kunt je nu inschrijven voor de 16e editie in november. We hopen dat nog meer scholen en nog meer burgemeesters dit jaar deelnemen aan het grootste ontbijtfeest van Nederland!

ONTBIJTEN MET DE BURGEMEESTER?

Bij het Burgemeestersontbijt eet een groep kinderen een ontbijtje met hun burgemeester in het stadhuis. Je kunt je school hier apart voor aanmelden als je je inschrijft voor het Nationaal Schoolontbijt. We roepen alle burgemeesters van Nederland op om mee te doen. Deelnemende burgemeesters kiezen uiteindelijk zelf één school uit de lijst van aangemelde scholen in hun gemeente. Als dat jouw school is, hoor je dat snel!

EEN GEZOND ONTBIJTPAKKET

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Bakkers, supermarkten en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Wil je weten wat er in de ontbijtweek precies op tafel staat? Kijk dan binnenkort op de pagina met alle producten. Je vindt daar dan ook de voedingswaarden en allergenen van het hele ontbijtpakket.

NIEUW LESMATERIAAL

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Naast leuke animatiefilmpjes is er nu ook de online Ontbijtmeter. Met die Ontbijtmeter ontdekken kinderen uit de midden- en bovenbouw hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Voor de onderbouw is daar een eenvoudige versie van. De Ontbijtmeter maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode. Bij de Ontbijtmeter en de filmpjes vinden leerkrachten duidelijke lesbrieven en praktische printbare werkbladen.