Scholen

MET DE HELE SCHOOL AAN TAFEL!

Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! Je kunt je school nog tot 30 september inschrijven voor de 16e editie. In de week van 5 tot en met 9 november schuif je dan met alle leerlingen aan de ontbijttafel. Wij zorgen voor en goed gevuld, gezond pakket en leuk lesmateriaal. Hiervoor vragen we een symbolische bijdrage van €0,55 per ontbijtje. Vier je het Nationaal Schoolontbijt mee!

Als je school aan de voorgaande editie heeft deelgenomen, meld dan aan via inloggen. Schrijf je je school voor de eerste keer in, klik dan op inschrijven. 

Wil je een nieuw wachtwoord of een nieuwe gebruikersnaam opvragen, klik dan op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Weet je het e-mailadres niet meer of heb je andere vragen, mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

"HIERMEE GEVEN WE ALS SCHOOL HET GOEDE VOORBEELD"

 

GROOTSTE ONTBIJTFEEST VAN NEDERLAND

Vorig jaar was het Nationaal Schoolontbijt groter dan ooit! Zo'n 560.000 leerlingen schoven op bijna 3.000 basisscholen aan de ontbijttafel. En in 270 gemeenten aten burgemeesters een broodje met een schoolklas in het stadhuis. Je kunt je nu inschrijven voor de 16e editie in november. We hopen dat nog meer scholen en nog meer burgemeesters dit jaar deelnemen aan het grootste ontbijtfeest van Nederland!

ONTBIJTEN MET DE BURGEMEESTER?

Bij het Burgemeestersontbijt eet een groep kinderen een ontbijtje met hun burgemeester in het stadhuis. Je kunt je school hier apart voor aanmelden als je je inschrijft voor het Nationaal Schoolontbijt. We roepen alle burgemeesters van Nederland op om mee te doen. Deelnemende burgemeesters kiezen uiteindelijk zelf één school uit de lijst van aangemelde scholen in hun gemeente. Als dat jouw school is, hoor je dat snel!

EEN GEZOND ONTBIJTPAKKET

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie: in ieder geval volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, aarbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, thee, tuinkers en fruit. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet natuurlijk aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Wil je weten wat er in de ontbijtweek precies op tafel staat? Kijk dan binnenkort op de pagina met alle producten. 

NIEUW LESMATERIAAL

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Naast leuke animatiefilmpjes is er nu ook de online Ontbijtmeter. Met die Ontbijtmeter ontdekken kinderen uit de midden- en bovenbouw hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Voor de onderbouw is daar een eenvoudige versie van. De Ontbijtmeter maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode. Bij de Ontbijtmeter en de filmpjes vinden leerkrachten duidelijke lesbrieven en praktische printbare werkbladen.