Scholen

MET DE HELE SCHOOL GEZELLIG EN GEZOND ONTBIJTEN!

Aanmelden voor het Nationaal Schoolontbijt kan weer. Schrijf je school nu in voor de 19e editie. De ontbijtweek is dit jaar van 1 t/m 5 november. Je school kiest zelf een ochtend in die week, waarop je met z’n allen wilt ontbijten en de ontbijtpakketten leveren we af op je school. Voor deelname vragen we een symbolisch bedrag van €0,65 cent per ontbijt. Ook dit jaar rekenen we op zo’n  3000 deelnemende scholen en dus ruim een half miljoen kinderen. Geweldig als jullie ook van de partij zijn!

Wil je een nieuw wachtwoord of een nieuwe gebruikersnaam opvragen, klik dan op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Weet je het e-mailadres niet meer of heb je andere vragen, mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

2.750 scholen en ruim een half miljoen kinderen doen mee!

 

GEVARIEERD EN GEZOND ONTBIJT

Het ontbijtpakket is dit jaar lekker uitgebreid! Kinderen kunnen kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood (op aanvraag), halvarine, 30+ kaas, appelstroop, Fruitspread, 100% pindakaas, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde  pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

NIEUW EN VERNIEUWD LESMATERIAAL

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Het lesmateriaal over ontbijten is dit jaar vernieuwd en uitgebreid. In de week van 28 oktober is alles online beschikbaar op deze site: animatiefilmpjes om het gesprek in de klas op gang te brengen, de vernieuwde Ontbijtmeter waarmee kinderen hun ontbijtgedrag kunnen verbeteren, de Vijf Vuistregels van een ontbijt en onze nieuwe lesmodule van de Schijf van Vijf. Leuk én leerzaam!

PLACEMATS, KALENDERS EN POSTERS

Kinderen vinden in de ontbijtpakketten ook vrolijke placemats om op school de tafels feestelijk aan te kleden. En ieder kind krijgt een Fabeltjeskrantkalender mee voor thuis. Met de leukste dagen al ingevuld en ruimte genoeg om zelf bijzondere dagen in te vullen. En met handige ontbijttips natuurlijk. Voor elke groep is er ook nog een kleurrijke klassenposter van uitgeverij ThiemeMeulenhoff.

BURGEMEESTERS ONTBIJTEN MEE!

Bij het Burgemeestersontbijt eet een groep kinderen een ontbijtje met hun burgemeester in het stadhuis. Aan de ontbijtafel maken ze dan uitgebreid kennis met elkaar. We roepen elk jaar alle burgemeesters van Nederland op om mee te doen. Deelnemende burgemeesters kiezen uiteindelijk zelf één school uit de lijst van aangemelde scholen in hun gemeente. Dit jaar doen er meer dan 250 burgemeesters mee!