Pers

CHEQUE VOOR JANTJE BETON

Vanmorgen sloot Paul Depla, burgemeester van Breda, met een gongslag de 14e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Als laatste in de rij van 255 burgemeesters ontbeet hij met schoolkinderen uit zijn gemeente. Veel van deze burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Jantje Beton ontving deze ochtend uit handen van Depla de cheque met het voorlopige eindbedrag: € 22.125,-. Dit bedrag liep later nog op tot € 36.073.

In het Tuinhuis van Charlotte op kinderboerderij de Wolfslaar overhandigde Paul Depla de cheque namens alle ontbijtende burgemeesters. Rob van Gaal, directeur van Jantje Beton, nam de donatie in ontvangst. Ondertussen blijven de donaties van gemeenten nog binnenkomen. Van Gaal: "Wij zijn ontzettend blij met dit fantastische bedrag. In Nederland zijn er nog veel kwetsbare kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Jantje Beton zal dit  bedrag dan ook besteden aan buitenspeelprojecten voor deze specifieke groep kinderen. Dank aan alle burgemeesters voor hun gulle giften, de kinderen voor hun tijd en aandacht en uiteraard het Nationaal Schoolontbijt voor dit mooie initiatief."

Afsluitende gongslag
Na de donatie sloot burgemeester Depla de 14e editie van het Nationaal Schoolontbijt officieel af door met de leerlingen van basisschool John F. Kennedy uit Breda hard op een grote gong te slaan. Met die gongslag kwam een einde aan de week met ruim 520.000 ontbijtjes op 2.720 scholen, lesmateriaal over gezond ontbijten, 255 ontbijtende burgemeesters, een Binnenhofontbijt met kinderen en Kamerleden en de opening in de Hortus botanicus in Leiden met Prinses Beatrix, beschermvrouw van Jantje Beton.

KAMERVOORZITTER LEIDT BINNENHOFONTBIJT

Vanochtend ontbeten zo’n 40 Haagse basisschoolkinderen met een twaalftal Kamerleden in een replica van de parlementszaal. Die plenaire zaal is nagebouwd in ProDemos, het educatiecentrum recht tegenover het Binnenhof. Onder leiding van Kamervoorzitter Khadija Arib debatteerden de scholieren en volksvertegenwoordigers over ontbijtstellingen en stemden ze daarover.

Wie doen er mee aan het Nationaal Schoolontbijt?

Zoek hier een school, bakker door het invullen van de zoektermen

Wie doen er mee aan het Burgemeestersontbijt?

Zoek hier een gemeente die meedoet aan het Burgemeesterontbijt

Downloads

Campagnebeeld1.jpg
Campagnebeeld2.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt met lint.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt.ai
Logo Nationaal Schoolontbijt met lint.ai

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: