Nederlandse Zuivel Organisatie

"Wissel af voor een gevarieerd ontbijt."

Vanaf het eerste ontbijt is de Nederlandse Zuivel Organisatie partner van het Nationaal Schoolontbijt en leveren zij halfvolle melk, milde yoghurt en 30+ kaas. De NZO legt uit waarom zij het Nationaal Schoolontbijt een warm hart toedragen:

Zuivel hoort erbij

Een gezond ontbijt is een goede start van de dag. En zuivel hoort daar natuurlijk bij! Daarom dragen we al vanaf het begin van het Nationaal Schoolontbijt bij aan het ontbijtpakket. Zo ervaren kinderen op een leuke manier hoe lekker een glas halfvolle melk, bakje halfvolle yoghurt en een plak 30+ kaas is bij het ontbijt.

Wij Nederlanders zijn echte kaaseters. We eten maar liefst 20 kilo per persoon per jaar. Dat is zo’n 50 gram per dag. We eten het vooral op ons brood. Buiten dat kaas erg lekker is, zitten er ook nog waardevolle bestanddelen in, zoals eiwittencalcium, dierlijk vet en vitamines A, B en D.

"Gevarieerd ontbijten is belangrijk"

Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van. Zuivel staat in de Schijf van Vijf en is daarmee een gezonde keuze. Het geven van de juiste informatie is bepalend voor kennisontwikkeling over zuivel. Daarom hebben we voor het onderwijs ook diverse lespakketten beschikbaar.