Maatschappelijke partners

SAMEN ONTBIJTGEDRAG VERBETEREN

Het Nationaal Schoolontbijt mag rekenen op brede steun. Een aantal belangrijke organisaties onderstreept de missie en kernwaarden die wij als Nationaal Schoolontbijt uitdragen. Die missie streeft naar een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Hiermee staan wij voor verbetering van hun algeheel welzijn en gezondheid. Gezondheid is daarbij onze kernwaarde, die wordt gebouwd op de pijlers Welzijn, Plezier en Talent. Samen met onze partners maken wij ons sterk om te laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is.

Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Daarvoor krijgt het Voedingscentrum 100% subsidie vanuit de overheid. Kinderen helpen beter te ontbijten past hier goed bij.


Huis voor de Sport Limburg is strategisch partner van JOGG Nederland en coördinator van JOGG Limburg. Samen met lokale partners als scholen, ouders, sportverenigingen en zorgverleners helpen we Limburgse gemeenten om de omgeving van kinderen gezonder te maken. Bij een gezonde omgeving hoort een gezond ontbijt! In Limburg ontbijt slechts 3% van de kinderen volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. Daarom willen we alle kinderen een gezond ontbijt laten zien én proeven, met steun van Rabobank en JLE.


De Maag Lever Darm Stichting maakt onderzoek naar maag-, lever- en darmziekten mogelijk. Hiermee voorkomt en bestrijdt de stichting deze ziekten, verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten en streeft naar een gezonde buik voor iedereen. Gezond en vezelrijk ontbijten stimuleert een goed werkende spijsvertering en past in een gezonde leefstijl. Daarom steunt de Maag Lever Darm Stichting het Nationaal Schoolontbijt.


De doelstelling van de Nederlandse Coeliakie Vereniging is het vergemakkelijken van het leven met een glutenvrij dieet. Omdat het Nationaal Schoolontbijt rekening houdt met kinderen met een glutenintolerantie of -overgevoeligheid, juicht de Nederlandse Coeliakie Vereniging dit initiatief toe.


Gevarieerde en gebalanceerde voeding vraagt om educatie en informatie. Het Nationaal Schoolontbijt sluit hier mooi bij aan door naast een goed ontbijtpakket ook lesmateriaal aan te bieden aan kinderen. Dat is de reden waarom de Limburgse Rabobanken dit initiatief van harte ondersteunen.


Gezondheid is één van de belangrijkste pijlers voor Puratos. Het Nationaal Schoolontbijt sluit perfect aan op onze gezondheidsvisie. Schoolkinderen kennis laten maken met gezonde voeding en hen leren wat de invloed daarvan is, is de basis voor een lang en gezond leven. Als producent van bakkerijgrondstoffen zijn wij dagelijks bezig onze producten nog gezonder te maken, zonder concessies te doen op het gebied van smaak. Want lekker & gezond gaat immers prima samen!