18e Editie

2020: Een betoverende tijd begint met het ontbijt!

Ook dit jaar maken we van gezond ontbijten weer een feestje. Van 2 tot en met 6 november doen we dat voor een half miljoen kinderen op zo’n drieduizend scholen. Vanzelfsprekend met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket en vrolijke placemats, maar ook met splinternieuw lesmateriaal. En natuurlijk ontbreken de gadgets niet. Deze keer is dat een boek over Kolletje, het meisje met de toversokken en voor de oudere kinderen een gaaf doeboek. Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt geven we in De Efteling. Een mooi begin van een week waarin de kinderen ontdekken dat een goed ontbijt de basis is voor een betoverende tijd! 

GEZOND ONTBIJTPAKKET

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Ook dit jaar is er volop lekkere variatie: volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkorenkrentenbollen, glutenvrij brood, glutenvrije bolletjes, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, ei, komkommers en fruit. Voor ieder wat wils! Bakkers, ALDI en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

PLACEMATS EN GADGETS

Met de placemats uit het ontbijtpakket toveren de kinderen schooltafels om tot gezellige ontbijttafels. Verder hebben wij ook dit jaar natuurlijk een gadget voor ieder kind. Met plezier kunnen we vertellen dat de kinderen van groep 1 t/m 6 een geweldig leuk boek mee naar huis krijgen over Kolletje & Dirk. Naast placemats in stijl kunnen de groepen 7,8 en de brugklas rekenen op een superleuk Doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en originele wist-je-datjes over gezond ontbijten.

NIEUW LESMATERIAAL

In het ontbijtpakket vinden de kinderen ook vrolijke placemats in stijl om op school de tafels feestelijk aan te kleden. Scholen kunnen rekenen op vernieuwd lesmateriaal zoals animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter en lessen over de Vijf Vuistregels en de Schijf van Vijf. Bovendien krijgt ieder kind een boek mee naar huis. Voor de jongsten is dat een boek over Kolletje, het meisje met de toversokken en voor de oudere kinderen een tof doe-boek.

MAATREGELEN OMTRENT CORONA

Handjes wassen belangrijkste richtlijn Corona

 

Er komen terecht vragen over de Corona maatregelen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Daar kunnen we kort over zijn; wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen worden in de richtlijnen van het RIVM een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen, waardoor wij gewoon op de normale manier de ontbijtjes zullen afleveren.

In hoeverre de school daarna zelf extra maatregelen wil treffen om besmettingen te voorkomen, is aan de school. Wel adviseren we om alle kindjes voor en na het ontbijt hun handjes te laten wassen! Dat voorkomt besmettingen.

Meer informatie over de richtlijnen die het RIVM voorschrijft kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Jessica Mendels, onze nieuwe ambassadeur!

Yesss, the word is out!

Nu kunnen het eindelijk bekend maken. We hebben een nieuwe ambassadeur: Jessica Mendels. We zijn zo trots, blij en dankbaar met Jessica Mendels als toevoeging aan ons team. Een moeder die van gezond eten houdt!

 

"Een goed begin is het halve werk! Dat geldt ook voor je dag; als je je dag vrolijk begint door lekker en gezond te ontbijten, kan je dag al bijna niet meer stuk.” Thuis ontbijt Jessica altijd met haar gezin. Zelf begint Jessica de dag het liefst met een volkoren speltboterham met een gebakken eitje en kaas. “Met een gevulde maag ben je vrolijker, heb je energie om te bewegen, leren en te spelen.” Deze woorden sluiten fantastisch aan bij onze waarden: plezier, talent en welzijn. Daarom zou wij, het team van het Nationaal Schoolontbijt, zo ongelofelijk trots met Jessica Mendels als teamlid! De aankomende drie jaar gaan we ons hard maken voor een dagelijks, gezond en goed ontbijt voor alle kinderen in Nederland, zodat hun gezondheid toeneemt.

 

Jessica wil ouders aanmoedigen om hun kinderen zo gezond mogelijk eten te geven en toch zorgen dat eten nog steeds een feestje en gezellig blijft. So, let’s start bij het ontbijt. Samen gaan we kinderen enthousiast maken voor een goed en gezond ontbijt, zodat iedereen de dag goed begint! Wij kijken helemaal uit naar onze samenwerking. We gaan samen van ontbijten een gezellig, gezond feestje maken.

BURGEMEESTERS ONTBIJTEN MEE

Schoolklassen die hun burgemeester trakteren op een ontbijt in werkkamer of raadszaal is ieder jaar traditie bij Het Nationaal Schoolontbijt. Vanwege de coronamaatregelen kan dit helaas niet doorgaan zoals we gewend waren, maar we zijn op zoek naar een leuk alternatief! Je hoort snel meer.

Partners 2020!

Ook dit jaar hebben we weer verschillende partners, die ons op verschillende manieren ondersteunen. Benieuwd naar wie dat allemaal zijn? Bezoek dan nu onze partnerpagina!