Ingrediënten voor 3 porties

3 eieren

50g geraspte 30+ kaas

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100ml halfvolle melk of naturel sojadrink

100g (kleine) worteltjes

100g sperziebonen

1 paprika

50g volkorenmeel

Snuf peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hak de wortel, sperziebonen en paprika in kleine stukjes.

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Klop het meel en de geraspte 30+ kaas erdoor.

Voeg de groenten toe aan het eimengsel.

Verdeel het mengsel over de muffinvorm.

Bak de muffins 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Tips:

- Kook zachte groenten kort voor en gebruik ook courgette, spinazie of broccoli.

- Voor een glutenvrije versie, vervang meel door glutenvrij meel of maïzena.

Allergenen: soja, noten, gluten, eieren, lactose, melk