De kracht van eieren

Eieren zitten boordevol energie en zijn ideaal voor het ontbijt om de dag vol energie te starten. Wat vind je lekker vandaag? Een gekookt eitje, spiegelei of omelet? Met een ei zijn ontzettend veel lekkere gerechten te maken voor elk moment van de dag.

Naast lekker is een ei duurzaam, gezond, betaalbaar en voeding voor iedereen. Dus ook voor kinderen! Eieren zijn niet alleen lekker en in veel gerechten te gebruiken maar ook een uitstekende bron van eiwitten van hoge kwaliteit. Een ei bevat alle bouwstenen die we dagelijks nodig hebben. Boordevol vitaminen en mineralen om gezond en fit te blijven. Wist je dat ei bijvoorbeeld goed is voor je haren en je nagels?

Een ei is gemakkelijk te bereiden en past in heel veel gerechten. Van muffin, omelet tot een heerlijk gekookt eitje in je lunchbox. Door de klimaat- en milieuvriendelijke productiewijze heeft het ei een lage klimaatvoetafdruk. Nederlandse kippenboeren zorgen voor een goed dierwelzijn van de kippen en laten dat de consumenten graag zien.

De handen in één!

Stichting Blij met een Ei, de mmmEggies en Powerful Eggs geven voorlichting over de gezondheid van eieren en de Nederlandse legpluimveehouderij en gaan graag in gesprek met consumenten. Daarom steunen Blij met een Ei en Powerful Eggs het Nationaal Schoolontbijt. Een ei hoort erbij en jong geleerd is oud gedaan. Ontdek de kracht van het ei!

Lesmateriaal

Download hier het voorleesboek onderbouw ‘Kijken in het kippenhok’

Lespakket onderbouw | Blij met een Ei

Download hier de prikplaat onderbouw

Prikplaat onderbouw (A3) | Blij met een Ei

Download hier het lespakket bovenbouw

Lespakket bovenbouw | Blij met een Ei