Bakkers & supers

BAKKERS

Naast supermarkten in het hele land doen ook ambachtelijke bakkers mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Ze leveren hun brood samen met de gezonde ontbijtpakketten zelf af op basisscholen in de buurt. Ben je een bakker, log dan hieronder in om al je gegevens te bekijken.  

Geboren uit bakkers

Wat nu het grootste ontbijtevenement van Nederland is, werd 14 jaar geleden geboren als idee van een handvol bakkers. Die voelden zich maatschappelijk betrokken bij het feit dat kinderen hun ontbijtje soms overslaan of de dag ongezond beginnen. Met hun enthousiasme groeide een pilot op een paar scholen uit tot een landelijk ontbijtfeest. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt een zelfstandige organisatie met brede steun van maatschappelijke partijen. Bedankt bakkers! 

Bruin en volkoren

De ambachtelijke bakkers en ook de grote bakkerijen die aan de supermarkten leveren, dragen bij met brood. Lekker en gezond brood natuurlijk! In het ontbijtpakket zitten naast smakelijke krentenbollen vooral volkorenbroden en bruine of volkorenpuntjes. Volkorenbrood is gemaakt van de hele graankorrel, waar dus alle vezels, vitamines en mineralen in zitten. Samen met het zoete en hartige beleg, de melk, yoghurt, thee, groente en fruit een gevarieerd ontbijtpakket!

SUPERS

Verschillende supermarktketens steunen het Nationaal Schoolontbijt. Zij zorgen ervoor dat in hun filialen alles uit het ontbijtpakket klaarstaat voor basisscholen uit de buurt en ze dragen bij met groente en fruit. Zonder deze supers geen Nationaal Schoolontbijt! 

Coop is een coöperatieve supermarktorganisatie die lekker eten bereikbaar maakt. Onze winkels staan letterlijk en figuurlijk dicht bij hun klanten en zijn betrokken bij de buurt. Als supermarkt weten we als geen ander hoe belangrijk het voor kinderen is om ’s ochtends goed en gezond te ontbijten. Met onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt dragen we graag een steentje bij aan een lekker en gezond ontbijt voor alle Nederlandse kinderen. Samen maak je ’t verschil!

Ontbijten is belangrijk én gezond! Zeker voor schoolkinderen is een goed ontbijt de beste start van de dag. PLUS zet zich daarom in voor verantwoord ontbijten en helpt consumenten en kinderen om op dit gebied bewuste keuzes te maken. Om het belang van een goed ontbijt te promoten is PLUS partner van het Nationaal Schoolontbijt. Op deze manier wil PLUS kinderen bewust maken van dit belangrijke eetmoment. En het is ook nog eens gezellig om samen te ontbijten.

Als klein kind trekt Jan Linders samen met zijn vader met paard en wagen door Gennep om melk te venten. In 1963 begint hij de eerste echte supermarkt van de regio in Gennep. Vandaag is Jan Linders een supermarktketen met 58 vestigingen, van Arnhem tot Maastricht. We zijn trots op de ontwikkeling die we tot nu toe hebben doorgemaakt. Maar het belangrijkste zijn alle klanten die elke dag weer voor ons kiezen. Dáár doen we het voor!

Poiesz Supermarkten B.V. is in het noorden van het land het enige zelfstandige familie grootwinkelbedrijf in levensmiddelen en voelt zich dan ook erg verbonden met de regio. Poiesz is op vele fronten nadrukkelijk betrokken bij activiteiten die onze regio uniek maken. Als familiebedrijf vindt Poiesz het belangrijk om aan de volgende generaties te denken en op deze manier invulling te geven aan hun maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

Al sinds 1968 is Hoogvliet voor vele klanten een vertrouwd adres voor de dagelijkse boodschappen. Kinderen nemen bij Hoogvliet een belangrijke plaats in. Dat merk je bijvoorbeeld aan de poppentheaters en klimtoestellen in onze supermarkten: kinderen vermaken zich terwijl de ouders in alle rust hun boodschappen kunnen doen. Maar ook onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt is hierin een belangrijke keuze: gezond ontbijten is belangrijk! En ook hiervoor geldt: jong geleerd, is oud gedaan.

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: