Bakkers & supers

BAKKERS

Naast supermarkten in het hele land doen elk jaar ook ambachtelijke bakkers mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Ze leveren hun brood samen met de gezonde ontbijtpakketten zelf af op basisscholen in de buurt. Ben je een bakker, log dan hieronder in om al je gegevens te bekijken.  

Geboren uit bakkers

Wat nu het grootste ontbijtevenement van Nederland is, werd 15 jaar geleden geboren als idee van een handvol bakkers. Die voelden zich maatschappelijk betrokken bij het feit dat kinderen hun ontbijtje soms overslaan of de dag ongezond beginnen. Met hun enthousiasme groeide een pilot op een paar scholen uit tot een landelijk ontbijtfeest. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt een zelfstandige organisatie met brede steun van maatschappelijke partijen. Bedankt bakkers! 

Bruin en volkoren

De ambachtelijke bakkers en ook de grote bakkerijen die aan de supermarkten leveren, dragen bij met brood. Lekker en gezond brood natuurlijk! In het ontbijtpakket zitten naast smakelijke krentenbollen vooral volkorenbroden en bruine of volkorenpuntjes. Volkorenbrood is gemaakt van de hele graankorrel, waar dus alle vezels, vitamines en mineralen in zitten. Samen met het zoete en hartige beleg, de melk, yoghurt, thee, groente en fruit een gevarieerd ontbijtpakket!

SUPERS

Elk jaar steunen verschillende supermarktketens het Nationaal Schoolontbijt. Zij zorgen ervoor dat in hun filialen alles uit het ontbijtpakket klaarstaat voor basisscholen uit de buurt en ze dragen bij met groente en fruit. Zonder deze supers geen Nationaal Schoolontbijt! Welke supermarkten afgelopen jaar hebben deelgenomen staan hieronder en welke supermarkten dit jaar deelnemen, lees je binnenkort.

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: