Bakkers & supers

BAKKERS

Hieronder kunt u zich als bakker inschrijven voor de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Deze vindt plaats van 4 t/m 8 november. Uw inschrijving houdt in dat u één of meerdere scholen in die week kosteloos voorziet van brood en van de dozen met ontbijtproducten die we bij u afleveren. U bezorgt alles op de school of scholen op de ochtend van hun ontbijtdag. Met uw deelname zet u een gezond ontbijt én uw bakkerij mooi op de kaart! 

Geboren uit bakkers

Wat nu het grootste ontbijtevenement van Nederland is, werd 16 jaar geleden geboren als idee van een handvol bakkers. Die voelden zich maatschappelijk betrokken bij het feit dat kinderen hun ontbijtje soms overslaan of de dag ongezond beginnen. Met hun enthousiasme groeide een pilot op een paar scholen uit tot een landelijk ontbijtfeest. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt een zelfstandige organisatie met brede steun van maatschappelijke partijen. Bedankt bakkers! 

Bruin en volkoren

De ambachtelijke bakkers en ook de grote bakkerijen die aan de supermarkten leveren, dragen bij met brood. Lekker en gezond brood natuurlijk! In het ontbijtpakket zitten naast smakelijke krentenbollen vooral volkorenbroden en bruine of volkorenpuntjes. Volkorenbrood is gemaakt van de hele graankorrel, waar dus alle vezels, vitamines en mineralen in zitten. Samen met het zoete en hartige beleg, de melk, yoghurt, thee, groente en fruit een gevarieerd ontbijtpakket!

SUPERS

Elk jaar steunen verschillende supermarktketens het Nationaal Schoolontbijt. Zij zorgen ervoor dat in hun filialen alles uit het ontbijtpakket klaarstaat voor basisscholen uit de buurt. Zonder deze supers geen Nationaal Schoolontbijt! De supermarkten die afgelopen jaar deelnamen staan hieronder.

Met ongeveer 500 filialen door het hele land is er altijd wel een ALDI in de buurt. Voor ALDI Nederland is verantwoord ondernemen een van de kernwaarden. We stimuleren onze klanten tot betere keuzes door een gezonder en duurzamer assortiment in onze winkels aan te bieden. Als bedrijfspartner van Jongeren op Gezond Gewicht werken we samen om gezinnen met kinderen tot 12 jaar bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. Daarom sluit het Nationaal Schoolontbijt naadloos aan bij onze visie. Samen met onze bakkers (Bakkerij Braas, Bakkerij Faber en Bakker Schat) zijn we dan ook blij dat we dit jaar verse broodproducten leveren en de distributie verzorgen naar een groot deel van de scholen.

Coop is een coöperatieve supermarktorganisatie die lekker eten bereikbaar maakt. Onze winkels staan letterlijk en figuurlijk dicht bij hun klanten en zijn betrokken bij de buurt. Als supermarkt weten we als geen ander hoe belangrijk het voor kinderen is om ’s ochtends goed en gezond te ontbijten. Met onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt dragen we graag een steentje bij aan een lekker en gezond ontbijt voor alle Nederlandse kinderen. Samen maak je ’t verschil!

Poiesz Supermarkten B.V. is in het noorden van het land het enige zelfstandige familie grootwinkelbedrijf in levensmiddelen en voelt zich dan ook erg verbonden met de regio. Poiesz is op vele fronten nadrukkelijk betrokken bij activiteiten die onze regio uniek maken. Als familiebedrijf vindt Poiesz het belangrijk om aan de volgende generaties te denken en op deze manier invulling te geven aan hun maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

Al 50 jaar is Hoogvliet voor vele klanten een vertrouwd adres voor de dagelijkse boodschappen. Kinderen nemen bij Hoogvliet een belangrijke plaats in. Dat merk je bijvoorbeeld aan de poppentheaters en klimtoestellen in onze supermarkten: kinderen vermaken zich terwijl de ouders in alle rust hun boodschappen kunnen doen. Onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt past uitstekend binnen ons streven onze klant te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes: gezond ontbijten is belangrijk! En ook hiervoor geldt: jong geleerd, is oud gedaan.

Vomar Voordeelmarkt is een regionale discounter en een echt Noord-Hollands familiebedrijf. De supermarktorganisatie is nauw betrokken bij de omgeving van haar winkels en stimuleert ook een gezonde levensstijl. Omdat we trots zijn op onze eigen producten, sponsoren we activiteiten van sportverenigingen en scholen in de buurt het liefst met gezonde producten. Vomar steunt dan ook graag het Nationaal Schoolontbijt met verse broodproducten uit eigen warme bakkerij.

In 1888 stapt Elisabeth Boon vanuit Kinderdijk op de Lekboot naar Rotterdam. In Rotterdam koopt zij verschillende soorten snoep waarmee zij een snoepwinkeltje begint. Haar winkeltje is een succes en groeit gestaag. Generatie na generatie wordt de winkel uitgebouwd en wordt een heuse onderneming. De uitgangspunten van de winkel zijn vanaf dag 1: “goed luisteren naar wat klanten willen”. En vanuit dat punt werken wij nog steeds. We hebben bijzondere supermarkten met lekker veel vers (en vers is ook echt vers bij ons). Maar we hebben ook een enorme keuze aan dagelijkse boodschappen voor scherpe prijzen. Het lekkerste vers, heel voordelig: het kan wèl.

MCD-supermarkten zijn met 29 winkels goed vertegenwoordigd in Zuid-West Nederland. In 1966 is MCD ontstaan toen de vrienden Marius en Cornelis een aardappelschuur huurden en er een winkel begonnen. Half jaren ‘70 hadden zij meerdere winkels die zij verkochten aan de familie Boon die de MCD uitbreidde met meer winkels. De kwaliteit van het assortiment heeft altijd voorop gestaan. Wij werken daarom samen met de beste bakkers, vleeswarenspecialisten en kaasmeesters. Maar we zorgen er niet alleen voor dat onze klanten altijd de allerbeste kwaliteit kopen, ook besteden wij aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening en service.

Boni Supermarkten is een regionale discounter met filialen die voornamelijk gevestigd zijn in Midden-Nederland. De supermarkten van Boni zijn nauw betrokken op de lokale omgeving. Vanuit die betrokkenheid sponsporen we diverse activiteiten van (sport)verenigingen en scholen in de buurt met lekkere en gezonde producten. Boni Supermarkten draagt dan ook graag bij aan het Nationaal Schoolontbijt met haar ontbijtproducten én vers brood van Bakkerij Fuite.

GroentenFruit Huis is de Nederlandse ketenorganisatie voor bedrijven actief in de groente- en fruitsector. Onze 350 leden zorgen dagelijks voor de beschikbaarheid van gezonde en duurzame voeding, niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Onze leden Fruitmasters, The Greenery, Handelsmaatschappij Jan Oskam en Origin Fruit Direct B.V. leveren fruit aan het Nationaal Schoolontbijt voor een gezonde start van de dag. Daarnaast heeft het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit meegewerkt aan het doeboekje die de kinderen meekrijgen voor thuis. Groenten en Fruit: goed voor jou, goed voor de samenleving!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: