Bakkers & supers

BAKKERS

Hieronder schrijft u zich als bakker in voor de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar in de week van 5 t/m 9 november. Uw inschrijving houdt in dat u één of meerdere scholen in die week kosteloos voorziet van brood en van de dozen met houdbare en verse producten die we bij u afleveren. U bezorgt alles op de school of scholen op de ochtend van hun ontbijtdag. Met uw deelname zet u een gezond ontbijt én uw bakkerij mooi op de kaart! 

Indien uw bakker de voorgaande editie heeft deelgenomen aan het ontbijt meldt u dan aan via inloggen. Schrijft u zich voor de eerste keer in klik dan op inschrijven. 

Wilt u een nieuw wachtwoord of gebruikersnaam opvragen klik dan op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Weet u het e-mailadres niet meer of heeft u andere vragen mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

Geboren uit bakkers

Wat nu het grootste ontbijtevenement van Nederland is, werd 15 jaar geleden geboren als idee van een handvol bakkers. Die voelden zich maatschappelijk betrokken bij het feit dat kinderen hun ontbijtje soms overslaan of de dag ongezond beginnen. Met hun enthousiasme groeide een pilot op een paar scholen uit tot een landelijk ontbijtfeest. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt een zelfstandige organisatie met brede steun van maatschappelijke partijen. Bedankt bakkers! 

Bruin en volkoren

De ambachtelijke bakkers en ook de grote bakkerijen die aan de supermarkten leveren, dragen bij met brood. Lekker en gezond brood natuurlijk! In het ontbijtpakket zitten naast smakelijke krentenbollen vooral volkorenbroden en bruine of volkorenpuntjes. Volkorenbrood is gemaakt van de hele graankorrel, waar dus alle vezels, vitamines en mineralen in zitten. Samen met het zoete en hartige beleg, de melk, yoghurt, thee, groente en fruit een gevarieerd ontbijtpakket!

SUPERS

Elk jaar steunen verschillende supermarktketens het Nationaal Schoolontbijt. Zij zorgen ervoor dat in hun filialen alles uit het ontbijtpakket klaarstaat voor basisscholen uit de buurt en ze dragen bij met groente en fruit. Zonder deze supers geen Nationaal Schoolontbijt! Welke supermarkten afgelopen jaar hebben deelgenomen staan hieronder en welke supermarkten dit jaar deelnemen, lees je binnenkort.

Coop is een coöperatieve supermarktorganisatie die lekker eten bereikbaar maakt. Onze winkels staan letterlijk en figuurlijk dicht bij hun klanten en zijn betrokken bij de buurt. Als supermarkt weten we als geen ander hoe belangrijk het voor kinderen is om ís ochtends goed en gezond te ontbijten. Met onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt dragen we graag een steentje bij aan een lekker en gezond ontbijt voor alle Nederlandse kinderen. Samen maak je ít verschil!

Al sinds 1968 is Hoogvliet voor vele klanten een vertrouwd adres voor de dagelijkse boodschappen. Kinderen nemen bij Hoogvliet een belangrijke plaats in. Dat merk je bijvoorbeeld aan de poppentheaters en klimtoestellen in onze supermarkten: kinderen vermaken zich terwijl de ouders in alle rust hun boodschappen kunnen doen. Maar ook onze deelname aan het Nationaal Schoolontbijt is hierin een belangrijke keuze: gezond ontbijten is belangrijk! En ook hiervoor geldt: jong geleerd, is oud gedaan.

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: