Wil jij kinderen nog meer leren over het belang van gezonde voeding? En ga jij een uitdaging niet uit de weg? Meld je dan nu aan voor Mission X! Dit gratis lespakket laat leerlingen kennismaken met de ruimte, ruimtevaart, wetenschap en technologie. Bovendien trainen kinderen als een astronaut. Dat betekent: sporten én verantwoord eten!

De challenge is van 4 maart t/m 26 april 2024 en is geschikt voor alle leerlingen van groep 4 tot en met 8. Je kunt meedoen aan Mission X op eigen tempo en gebruikmaken van alle leuke opdrachten en proefjes. Leer bijvoorbeeld over de invloed van zwaartekracht op je smaak en ontdek welke planten in de ruimte kunnen dienen als gezonde voedingsbron.

Voor elke volbrachte opdracht verdient jouw team punten. Het team met de meeste punten wint een VIP-bezoek aan ruimtevaartmuseum Space Expo. Zijn jullie klaar voor deze leuke en leerzame challenge? Schrijf je dan nu in via: Missie X – Train als een astronaut (trainlikeanastronaut.org).

Mission X is een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties. In Nederland wordt de challenge georganiseerd door museum Space Expo in opdracht vanNetherlands Space Office (NSO). De lessen zijn vrij in te delen in het bestaande lesprogramma.