Het Nationaal Schoolontbijt is genomineerd voor de Gezonde Innovatie Awards 2023. Naast nog 21 andere initiatieven en 79 producten. Steun jij het Nationaal Schoolontbijt ook? Laat voor 18 november je stem achter op www.gezondeinnovatie.com!

Een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind

Dat is de droom van het Nationaal Schoolontbijt. En daar werken we elk jaar aan, samen met productpartners, en maatschappelijk partners zoals het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting en JOGG. Samen maken wij ons sterk om te laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is.

Leren én ervaren

Naast het fysieke ontbijt op de scholen, waar kinderen aan tafel gaan om gezellig samen gezond te ontbijten, is het ook belangrijk de kinderen te leren wat een gezond ontbijt is, waarom het belangrijk is en hoe je het beste kunt ontbijten. Vandaar dat het Nationaal Schoolontbijt een nieuwe online lesmodule heeft gemaakt: www.ontbijtaandebasis.nl. Een nieuwe website, speciaal ingericht voor kinderen in de onderbouw, middenbouw, bovenbouw en brugklas. Met leuke feiten, interessante filmpjes en grappige spelletjes!

En natuurlijk houden we rekening met de leerkrachten. Elk thema heeft een eigen lesbrief, die goed aansluit bij kerntaken en leerdoelen. Wel zo makkelijk! Neem snel een kijkje!

Stem op het Nationaal Schoolontbijt

Team Nationaal Schoolontbijt is heel trots op de nominatie. We vragen jullie als fans van het Nationaal Schoolontbijt om te stemmen, want het Nationaal Schoolontbijt verdient de Gezonde Innovatie Award 2023. Dankjewel!

STEM HIER!