Pers

Burgemeester Maastricht sluit ontbijtweek af

Maastricht, 9 november 2018 – Vanochtend sloot Annemarie Penn-te Strake, de burgemeester van Maastricht, officieel de 16eeditie af van het Nationaal Schoolontbijt. Als laatste in de rij van 275 burgemeesters ontbeet zij met schoolkinderen uit haar gemeente. Ze deed dat in de statige grote hal van het stadhuis van Maastricht. Veel van de ontbijtende burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Namens die burgemeesters overhandigde Penn-te Strake een cheque met de tussenstand, € 31.150, aan Kinderpostzegels. Met een feestelijk fluitsignaal beëindigden de burgemeester en de leerlingen de week waarin een half miljoen kinderen de dag begonnen met een gezond ontbijt. 

Aan ontbijttafels in het stadhuis maakten 45 leerlingen van basisschool De Letterdoes, de burgemeester en wethouder van onderwijs Bert Jongen uitgebreid kennis met elkaar. Over en weer hadden ze allerlei vragen over ontbijten, opgroeien in de stad Maastricht en hun ideeën bij het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Een feestje voor iedereen!’. 

Aandacht voor kwetsbare kinderen
Na het ontbijt nam Jeroen den Tex, directeur van Kinderpostzegels, de cheque met de tussenstand van € 31.150 in ontvangst van burgemeester Penn-te Strake en de kinderen, nadat de burgemeester namens Maastricht een laatste duit in het zakje had gedaan. De donaties van de gemeenten komen ook na deze week nog binnen: de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt eind november de eindstand bekend. Jeroen den Tex: “Met dit mooie bedrag kunnen we nog meer steun geven aan het project Klassenfeestjes: verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat iedereen erbij hoort. Door aandacht te geven aan kwetsbare kinderen wordt het echt een feestje voor iedereen!” Burgemeester Penn-te Strake: “Samen met onze jongste burgers ontbijten in het stadhuis is natuurlijk gezellig en past bovendien prachtig binnen de aandacht die we als gemeente hebben voor de gezondheid en het welzijn van kinderen in onze stad.”


Een feestelijk fluitsignaal
Na de donatie sloot burgemeester Penn-te Strake de 16eeditie van het Nationaal Schoolontbijt officieel af door met de leerlingen hard op feestelijke rolfluitjes te blazen: een knipoog naar het feestthema én naar de start van het carnavalsseizoen op de 11evan de 11edit weekend. Met dat fluitsignaal kwam een einde aan de week een half miljoen ontbijtjes en lesmateriaal op 2.500 scholen, 275 ontbijtende burgemeesters, een opening met dj Nicky Romero op een stoomboot in Rotterdam en een Binnenhofontbijt met kinderen en Kamerleden in het Haagse Atrium. Allemaal met de missie om het ontbijtgedrag van basisschoolleerlingen te verbeteren. 


Wie doen er mee aan het Nationaal Schoolontbijt?

Zoek hier een school, bakker door het invullen van de zoektermen

Wie doen er mee aan het Burgemeestersontbijt?

Zoek hier een gemeente die meedoet aan het Burgemeesterontbijt

Downloads

Campagnebeeld1.jpg
Campagnebeeld2.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt met lint.jpg
Logo Nationaal Schoolontbijt.ai
Logo Nationaal Schoolontbijt met lint.ai

SAMEN STERK VOOR EEN GEZONDE START: