Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die ontbijtweek alles over de beste start van de dag. In deze week brengen in veel gemeenten ook scholieren hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Vorig jaar deden maar liefst 270 burgemeesters mee! U kunt zich nu weer voor dit Burgemeestersontbijt aanmelden: hieronder via de knop 'inschrijven'. Heeft u zich al ingeschreven en wilt u uw gegevens inzien of wijzigen, klik dan op 'inloggen'.

"Geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft!"

 

Blik terug!

Terugblikken op de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt? Dat kan! Van deze bijzondere jubileumeditie maakten we een korte compilatie die alle hoogtepunten laat zien. Die vindt u op de homepage van deze site. U ziet ontbijtende kinderen onder de Nachtwacht, ontbijtende burgemeesters, ontbijtende Kamerlden en ontbijtjes op school.  

Een goed doel

Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen’. 

EEN GEZOND ONTBIJT...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in zoet en hartig lekker brood, beleg, zuivel, groente en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én leuke doeboekjes met gezonde recepten voor thuis. Voor het volledige ontbijtpakket, klik hier!

...EN LEUK LESMATERIAAL

In de ontbijtweek leren meer dan een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school krijgen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praten ze dan in de klas. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: