Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Een half miljoen kinderen ontbeet dit jaar gezond ontbijten op school. En ze leren in die ontbijtweek alles over de beste start van de dag. In deze week brachten in veel gemeenten ook scholieren hun burgemeester weer een ontbijt in het stadhuis. Dit jaar deden er maar liefst 275 burgemeesters mee! Binnenkort kunt u zich hier aanmelden voor de volgende editie in 2019!

"Geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft!"

 

Blik terug!

Terugblikken op de jubileumeditie van het Nationaal Schoolontbijt? Dat kan! Van deze bijzondere jubileumeditie maakten we een korte compilatie die alle hoogtepunten laat zien. Die vindt u op de homepage van deze site. U ziet ontbijtende kinderen onder de Nachtwacht, ontbijtende burgemeesters, ontbijtende Kamerlden en ontbijtjes op school.  

Een goed doel

Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan een goed doel. Dit jaar was dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek was dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen’. 

EEN GEZOND ONTBIJT...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in zoet en hartig lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én leuke doeboekjes met gezonde recepten voor thuis. Voor het volledige ontbijtpakket, klik hier!

...EN LEUK LESMATERIAAL

In de ontbijtweek leerden een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter hielp ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school kregen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praatten ze dan in de klas. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: