Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 6 tot en met 10 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die week alles over de beste start van de dag. In maar liefst 270 gemeenten - meer dan ooit - brengen basisscholieren hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Aan de ontbijtafel wisselen de burgemeesters dan met hun jongste burgers van gedachten. Een bijzondere ontbijtontmoeting!

"Geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft!"

 

Vertel het de pers!

Laat lokale pers weten dat u meedoet aan het Burgemeestersontbijt! Waarschijnlijk zijn ze er graag bij om verslag te doen van uw ontbijtontmoeting met kinderen van een school uit uw gemeente. Om het u makkelijk te maken, kunt u de voorbeeldpersuitnodiging en het voorbeeldpersbericht gebruiken. Die kunt u zelf invullen en aanvullen met informatie over uw Burgemeestersontbijt. Vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt seinen we alle regionale media in.

Een mooie cheque

Betaalt u ook symbolisch voor uw ontbijtje met een donatie aan ons goede doel dit jaar, het Jeugdcultuurfonds? Print dan de vrolijke cheque op A4-A3- of A1-formaat en plak die eventueel op karton of foamboard. De daadwerkelijke donatie kunt u overmaken naar rekeningnummer NL50 RABO 0175 2531 29 van Stichting Jeugdsport- en Cultuurfonds in Amsterdam (Vliegtuigstraat 6F, 1059 CL, KvK: 34192455), onder vermelding van uw gemeentenaam en: donatie Jeugdcultuurfonds Burgemeestersontbijt 2017

EEN GEZOND ONTBIJT...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én een folder met leuke ontbijttipsvoor hun ouders.

...EN LEUK LESMATERIAAL

In de ontbijtweek leren meer dan een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school krijgen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praten ze dan in de klas. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: