Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Dit jaar, bij de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt, brengen in zo'n 250 gemeenten schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Aan tafel maken ze kennis en wisselen ze van gedachten. Voor gemeenten die meedoen, staat hieronder meer informatie. Als u nog vragen heeft, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen. 

"Geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft!"

 

Blik terug!

Terugblikken op de vorige editie van het Nationaal Schoolontbijt? Dat kan! Van deze 16e editie vorig jaar maakten we een korte compilatie die alle hoogtepunten laat zien. Die vindt u op de homepage van deze site. U ziet de opening op een Rotterdamse raderstoomboot, kinderen die met Kamerleden ontbijten en het afsluitende Burgemeestersontbijt in Maastricht!

Een goed doel

Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan een goed doel. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden, aandacht krijgen en zich op hun toekomst kunnen richten. Met uw donatie maakt u het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. 

EEN GEZOND ONTBIJT

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Het ontbijtpakket is dit jaar lekker uitgebreid! Kinderen kunnen kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, crackers, glutenvrij brood, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde  pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Voor alle groepen is er bovendien leuk lesmateriaal over gezond ontbijten. 

GEBRUIK DE CHEQUE

Tijdens het ontbijt kunnen burgemeesters symbolisch betalen voor uw ontbijtje met een vrijwillige donatie aan Het Vergeten Kind. We hebben hiervoor online een cheque beschikbaar. Een invulbare pdf, die u op A3 of A4 kunt printen en een variant met snijtekens voor professionele print of druk op A3-formaat of A4-formaat. Het bedrag dat u invult op de cheque kunt u volledig naar eigen inzicht bepalen. De daadwerkelijke donatie doet u op de bankrekening van Het Vergeten Kind: NL83 RABO 0172 4314 84 t.n.v. Het Vergeten Kind. Graag onder vermelding van ‘NSO 2019’ en de naam van uw gemeente. 

SAMEN STERK VOOR EEN GEZONDE START: