Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die ontbijtweek alles over de beste start van de dag. In die week brengen in veel gemeenten ook scholieren hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Vorig jaar deden maar liefst 270 burgemeesters mee! Binnenkort kunt u zich weer voor dit Burgemeestersontbijt aanmelden.

"Geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft!"

 

Blik terug!

Terugblikken op de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt? Dat kan! Van deze bijzondere jubileumeditie maakten we een korte compilatie die alle hoogtepunten laat zien. Die vindt u op de homepage van deze site. U ziet ontbijtende kinderen onder de Nachtwacht, ontbijtende burgemeesters, ontbijtende Kamerlden en ontbijtjes op school.  

Een goed doel

Veel burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan een goed doel. Vorig jaar mocht het Jeugdcultuurfonds een mooie cheque ontvangen. Binnenkort maken we hier het goede doel van de 16e editie bekend. Ook dit jaar kiezen we natuurlijk weer voor een doel dat draait om de gezondheid en het welzijn van kinderen. 

EEN GEZOND ONTBIJT...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én een folder met leuke ontbijttipsvoor hun ouders.

...EN LEUK LESMATERIAAL

In de ontbijtweek leren meer dan een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school krijgen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praten ze dan in de klas. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: