Gemeenten

ONTBIJTEN MET UW JONGSTE BURGERS!

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 6 tot en met 10 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die week alles over de beste start van de dag. In 356 gemeenten, dus ongetwijfeld ook in de uwe! Doe net als veel van uw collega-burgemeesters mee en nodig een klas uit in uw stadhuis. De kinderen zorgen dan voor een ontbijt en u heeft de kans om aan tafel van gedachten te wisselen met uw jongste burgers. Vorig jaar waren er 254 van deze Burgemeestersontbijtjes. Schrijft u zich ook in? Inschijven is verlengd tot 13 oktober!

SCHRIJF UW GEMEENTE VANDAAG NOG IN!

 

Kies nu uw school

Hierboven kunt u uw gemeente aanmelden voor het Burgemeestersontbijt. U vult dan uw gegevens in en geeft de ochtend van uw voorkeur aan. U ziet dan direct welke basisscholen in uw gemeente op welke dag deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt. Uit die scholen kunt u een keuze maken. Mocht er geen school op de voor u beschikbare dag zijn, neem dan contact met ons op. We laten u daarna snel weten of die school definitief op het stadhuis komt ontbijten en sturen u alle praktische informatie.

Voor een goed doel

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Een missie die mooi aansluit bij die om elk kind gezond te laten ontbijten. U bent vrij om bij het Burgemeestersontbijt symbolisch voor uw ontbijtje te betalen met een donatie naar eigen inzicht aan het Jeugdcultuurfonds. 

EEN GEZOND ONTBIJT...

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vinden kinderen ook vrolijke placemats én een folder met leuke ontbijttipsvoor hun ouders.

...EN LEUK LESMATERIAAL

In de ontbijtweek leren meer dan een half miljoen kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. Op school krijgen de kinderen ook animatiefilmpjes te zien rond de thema’s Ontbijt jij elke dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Daarover praten ze dan in de klas. Het Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!

WIJ HEBBEN BREDE STEUN VAN: