Brede steun

SAMEN ONTBIJTGEDRAG VERBETEREN

Het Nationaal Schoolontbijt mag rekenen op brede steun. Een aantal belangrijke organisaties onderstreept de missie van het Nationaal Schoolontbijt. Die missie bestaat uit het verbeteren van het ontbijtgedrag van basisschoolleerlingen met een leerzame en leuke landelijke ontbijtactiviteit. Samen maken ze zich sterk om te laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is. 

Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Daarvoor krijgt het Voedingscentrum 100% subsidie vanuit de overheid. Kinderen helpen beter te ontbijten past hier goed bij.


Samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners een wereld creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging: dat is het doel van Jongeren Op Gezond Gewicht. Het bevorderen van gezond ontbijtgedrag hoort daarbij.


De Maag Lever Darm Stichting maakt onderzoek naar maag-, lever- en darmziekten mogelijk. Hiermee voorkomt en bestrijdt de stichting deze ziekten, verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten en streeft naar een gezonde buik voor iedereen. Gezond en vezelrijk ontbijten stimuleert een goed werkende spijsvertering en past in een gezonde leefstijl. Daarom steunt de Maag Lever Darm Stichting het Nationaal Schoolontbijt.


De doelstelling van de Nederlandse Coeliakie Vereniging is het vergemakkelijken van het leven met een glutenvrij dieet. Omdat het Nationaal Schoolontbijt rekening houdt met kinderen met een glutenintolerantie of -overgevoeligheid, juicht de Nederlandse Coeliakie Vereniging dit initiatief toe.