Bakkerij 't Stoepje

"Wissel af voor een gevarieerd ontbijt."

Sinds 2022 is bakkerij ’t Stoepje partner van het Nationaal Schoolontbijt en leveren zij volkoren brood, volkoren bolletjes en volkoren bolletjes met rozijnen. Bakkerij ’t Stoepje legt uit waarom zij het Nationaal Schoolontbijt een warm hart toedragen:

Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen iedere dag een gezond ontbijt krijgen. Het Nationaal Schoolontbijt is daarom een goed initiatief en wij dragen hier graag aan bij met ons brood. Daarnaast is gezamenlijk ontbijten in de klas een leuke en ongedwongen manier om kennis te maken met een gezond ontbijt.

Brood is een belangrijk onderdeel van het ontbijt in Nederland. Als je ontbijt met brood krijg je naast energie uit koolhydraten ook veel andere voedingsstoffen binnen die je helpen om de dag goed te starten.

"Ontbijt helpt om je dag goed te starten"

Zelf ontbijten de bakkers van bakkerij ’t Stoepje met een volkoren boterham van één van de 600 markten in Nederland. De ultieme ontbijttip van een échte ’t Stoepje bakker: Wissel volkoren brood, bolletjes en rozijnenbolletjes af, om iedere dag een gevarieerd ontbijt te eten.

Lesmateriaal

Van graan tot brood, Volkoren goed tot in je vezels

Een A3 poster met een leuke les over volkoren.