Allereerst ontbijt je natuurlijk met brood omdat het lekker is! Maar het is ook gezond. Als je ontbijt met brood gemaakt van volkorenmeel dan krijg je naast energie uit koolhydraten ook veel andere belangrijke voedingsstoffen binnen die je helpen om de dag goed te starten. Ze leveren van nature een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse inname van voedingsvezel, magnesium, ijzer, zink, fosfor en de vitamines B1, B2, B3 en foliumzuur.

 

Daarnaast is vrijwel al het brood in Nederland op verzoek van de minister van Volksgezondheid verrijkt met jodium. Jodium is belangrijk voor kinderen in de groei. Aanvullende leveren het smeersel en het beleg weer andere belangrijke voedingsstoffen bijvoorbeeld vitamine D (smeersel) en calcium (kaas). Van een aantal van deze voedingsstoffen is bekend dat een deel van de schoolgaande kinderen en volwassen vrouwen hier te weinig van binnen krijgt. Denk aan foliumzuur, ijzer, zink en vitamine D. Slechts een klein deel van alle Nederlanders voldoet aan de aanbevelingen voor de inname van voedingsvezel.

 

Tot slot zorg je er met een glas drinken bij de broodmaaltijd voor dat je darmen de voedingsvezels uit je ontbijt goed kunnen verwerken en begin je de dag met een goede vochtbalans.

 

Meer weten over ontbijten met brood? Klik hier .

 

Klik hier om te weten hoeveel sneetjes per dag voor jou gezond is.   Productschap Akkerbouw

De website is ontwikkeld door Voorlichtingsbureau
Brood en (mede)gefinancierd door de Nederlandse
bakkerij via het Productschap Akkerbouw
Contact
Postbus 360
6700 AJ Wageningen
0317 - 47 12 22
brood@nbc.nl
sitemap | disclaimer