Terug naar overzicht

Open meergranensandwich met kruidenomelet

2 personen
Voedingswaarde: 511 kcal p.p.
waardeer dit recept Waardering:

Ingrediënten

4 sneetjes meergranenbrood
2 takjes basilicum
10 sprietjes bieslook
3 eieren
2 eetlepels melk
50 g geraspte (Hollandse geiten)kaas, geraspt
versgemalen peper
halvarine/margarine
2 geroosterde paprika's
vloeibare margarine
50 g gemengde sla of kropsla in stukken gescheurd
2 takjes verse basilicum, in reepjes

Bereiding

Lekker anders, lekker als lunch. Begin met de omelet. Hak hiervoor het basilicum en bieslook fijn. Klop de eieren los met melk, kaas, kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak. Verhit de vloeibare margarine in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet. Snijd 2 geroosterde paprika’s uit pot in repen. Bestrijk de sneetjes brood dun met halvarine/margarine en leg ze op 2 borden. Verdeel de sla erover. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met de reepjes basilicum.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Voedingsw. p.p.

Totaal

Uit brood

Energie (kcal) 511 179
Eiwitten (gram) 26 8
Koolhydraten (gram) 37 29
Vetten (gram) 29 3,5
waarvan verzadigd 15 1
Voedingsvezel (gram) 6,5 4
   Productschap Akkerbouw

De website is ontwikkeld door Voorlichtingsbureau
Brood en (mede)gefinancierd door de Nederlandse
bakkerij via het Productschap Akkerbouw
Contact
Postbus 360
6700 AJ Wageningen
0317 - 47 12 22
brood@nbc.nl
sitemap | disclaimer