Het Nationaal Schoolontbijt

Editie 2016

Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Een week lang. Dit jaar van 7 tot en met 11 november. Bij deze 14e editie gaan zo'n 520.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op 2.720 scholen. 

Gezond ontbijtpakket

Net als bij de vorige editie geeft Het Nationaal Schoolontbijt ook dit jaar het beste ontbijtvoorbeeld. Het gevarieerde pakket bevat alleen brood, beleg en drinken dat past binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook het nieuwe online lesmateriaal, dat we samen met onze convenantpartners ontwikkelden, wijst kinderen spelenderwijs op het belang van een goed ontbijt. Zo is Het Nationaal Schoolontbijt niet alleen het leukste, maar ook het meest gezonde en meest educatieve ontbijtfeest!

Een half miljoen ontbijtjes

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan ook dit jaar honderduizenden kinderen samen op school ontbijten. Dit jaar meer dan ooit. Ruim 2.700 basisscholen in het hele land doen mee: dat betekent dat 520.000 kinderen een ontbijtje krijgen. Bakkers en supermarkten uit de buurt maken dat samen met ons mogelijk.

Burgemeestersontbijtjes en meer

Ook buiten basisscholen is er in deze week volop aandacht voor ontbijten. Net als voorgaande jaren roept de organisatie dit jaar alle burgemeesters van de deelnemende gemeenten op om met een schoolklas op het stadhuis te ontbijten. Vorig jaar deden er maar liefst 245 burgemeesters mee aan deze Burgemeestersontbijtjes. De ontbijtweek start altijd op maandag met een bijzondere feestelijke opening. En ook in politiek Den Haag klinkt elk jaar de ontbijtboodschap. Daar ontbijten traditiegetrouw schoolkinderen met Kamerleden in de buurt van het Binnenhof. Op vrijdag 11 november sluiten we de week af met het laatste Burgemeestersontbijt.

Convenantpartners en Gezonde School

Het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging steunen ook dit jaar Het Nationaal Schoolontbijt middels een convenant met de missie om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Deze missie sluit goed aan bij Gezonde School, waar Het Nationaal Sch0olontbijt sinds vorig jaar ambassadeur van is. Gezonde School is een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. Gezonde School helpt scholen met advies en activiteiten om structureel te werken de gezondheid van hun leerlingen. Het Nationaal Schoolontbijt en Gezonde School gaan elkaar weer versterken door scholen te wijzen op elkaars initiatieven.
Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer